Fogorvosi rendelő, Békéscsabán, ingyenes állapotfelmérés! Ma Vanda, Paula névnap van. Nyitó oldal: www.kerekesdental.huNyitó oldal   Fogorvosi rendelő nyitva tartás, fogorvos rendelési idő, BékéscsabaKapcsolat, nyitva tartás   honlap térkép, sitemapHonlap térkép   
 
 Vissza a nyitó oldalra: Fogorvos, fogászati rendelő, Békéscsaba és környéke
    Magyarország, 5600 Békéscsaba, Lencsési út 26. Cím: 5600 Békéscsaba, Lencsési út 26.   Fogorvosi rendelő: részletes térképTérkép    
Rendelő: +36-66-457-199    Mobil: +36-70-365-1-375   


Keresés      


Vissza: http://kerekesdental.hu/
   // www.kerekesdental.hu / Munkatársaink / Dr. Kerekes Attila / Sajtómegjelenések / Ismét van fogászati ügyelet Békéscsabán - Csabai Mérleg Online


Ismét van fogászati ügyelet Békéscsabán - Csabai Mérleg Online

A fogorvosok és a városvezetésnek köszönhetően február elsejétől ismét megoldott a hétvégi és ünnepnapi fogászati ügyelet ellátása a megyeszékhelyen. A példátlan összefogásról, az előzményekről dr. Kerekes Attila, Békéscsaba, Békés város és környéke szakfelügyelő fogorvosa tájékoztatta lapunkat.

Nem örömmel megyünk fogorvoshoz, de ha muszáj… A fogfájás mindig rosszkor jön, mi van ha hétvégén?

– Városunkban már a rendszerváltás előtt is megoldott volt a fogászati ügyelet a Munkácsy utcai rendelőben. Azóta pedig pályázat útján látták el ezt a feladatot, amely az önkormányzat számára kötelező. Hosszú évekig dr. Kőnig János volt az ügyeletes orvos, ám 2011-ben bekövetkezett halála miatt megszűnt a fogászati ügyelet. Ilyen előzmények után a városi önkormányzat márciusban pályázatot írt ki a hétvégi, illetve az ünnepnapokon történő fogászati ellátásra. A pályázat eredménytelennek bizonyult, újra megpályáztatták, azonban nem volt jelentkező.

Végül hogyan sikerült megoldani a hétvégi fogászati ügyeletet?

– A szakma és a városvezetés összefogásával. Az általam vezetett egészségügyi bizottság javaslatára a békéscsabai fogorvosokkal történt egyeztetés után egy konstrukciót dolgoztunk ki közösen, és úgy döntöttünk, hogy Békéscsabán az önkormányzattal területi ellátásban lévő fogorvosokkal oldjuk meg.

Mit jelent ez nekünk betegeknek? Kell-e fizetni a beavatkozásért?
 

– A sürgősségi fogászati ellátást a hétvégi és ünnepnapi ügyeleti rendszerben térítésmentesen végzi a megyeszékhely tizennyolc fogszakorvosa. Rotációs rendszerben minden fogorvos a saját rendelőjében látja el – szombaton és vasárnap nyolctól tizennégy óráig, valamint az ünnepnapokon – az ügyeletet. Így egy évben három-négy alkalommal kerül sor egy fogorvosra. Az orvos neve és a helyszín havi frissítésben az interneten nyomon követhető. A beosztást már egész évre előre elkészítettük, s a szakorvosok önként vállalt feladatként vesznek részt a betegellátásban.

– Kik voltak mindebben a segítségére?

– Elismeréssel és köszönettel tartozom fogorvos kollegáimnak, a városvezetésnek. Vantara Gyula polgármester javaslatára az önkormányzat félmillió forinttal támogatta a fogászati ügyeleti rendszer beindítását. Egy laptopot is beszereztünk, amely az ügyeletes kollega adminisztratív munkáját segíti a jelentések leadásában a társadalombiztosítás felé. Szakmai és emberi elismerés illeti a megyei szakfelügyelőt, dr. Simon Fiala Jánost, aki figyelemmel kísérte, tapasztalataival segítette az ügyeleti rendszer kialakítását.
 
Vándor Andrea

forrás: csabaimerleg.hu, 2012.03.01.Oldal URL


 
 

Ugrás az oldal tetejére | www.kerekesdental.hu fogorvosi szakrendelő nyitó oldala | Honlap térkép, sitemap